Tro, håb og fibromyalgi

Strikkeglæde

 

Strikkeglæde

 

Lykken er et strikketøj ….. eller måske to? Det er altid godt at have et påbegyndt strikkeprojekt, og også lige at have et i reserve, for måske egner det ene sig bedst til ro og fordybelse, måske skal der tælles hele tiden og laves et kompliceret mønster, så er det godt at have noget enkelt til, når der skal snakkes samtidig eller til bilturene og togturene.

Mit strikketøj er blevet min medicin på samme måde, som min kost er det. Strikketøjet hjælper mig til at stresse ned, når stressen kører med mig, og strikketøjet hjælper mig med at føle, at jeg stadig kan noget, nu, hvor jeg ikke længere kan arbejde. Strikketøjet udfordrer mig, giver mine hjerneceller noget at arbejde med, især når jeg designer. Mine største udfordringer er at få lagt de færdige strikkemønstre ud på internettet til salg, for her er det, at usikkerheden kommer ind over – er det nu godt nok?

Men det skal ikke ødelægge strikkeglæden – jeg er ekspert i at lave overspringshandlinger: jeg flygter bare fra computeren og hen til strikketøjet. Når hjernen føles for tåget til at få lavet noget skriftligt på opskrifterne, tilrette opsætningen eller lægge opskrifterne ud til salg, så er den underligt nok aldrig for tåget til at strikke selv de mest komplicerede mønstre.

Og ja, min fibromyalgi gør ondt! I en periode holdt jeg op med at strikke, fordi jeg havde ondt. Jeg strikkede ikke i flere år. Jeg ventede og håbede, at smerterne ville forsvinde. Det var et stort savn, men i den periode vidste jeg ikke, hvad det var, der var galt med mig. Da jeg igen begyndte at strikke, kunne jeg konstatere, at det hverken gjorde mere eller mindre ondt, når jeg strikkede – og at strikkeglæden gjorde så meget mere godt for mig, at det var dumt helt at opgive strikningen.

At strikke har flere helbredsmæssige fordele – det sænker puls og blodtryk, det afhjælper stress og det giver glæde og livskvalitet. Den eneste bivirkning, strikning har, er udgifterne til garn – kvalitetsgarn koster penge, og der er mange spændende kvaliteter, jeg gerne vil afprøve. Men jeg er en tålmodig sjæl, jeg tager det lidt efter lidt, maske efter maske, omgang efter omgang, mens jeg drømmer om det næste spændende strikkeprojekt, jeg gerne vil kaste mig over.

 

Kærlige strikkehilsener

fra

Merete.