Tro, håb og fibromyalgi

Sweet potato scones

Sweet potato scones

 

Sweet potato scones, 12 scones.

 

400 g. søde kartofler

2 spsk. kokosolie

120 ml. vand

2 spsk. mandelmel

100 g. boghvedemel

1 spsk. sukrin gold, ahornsirup, agavesirup, kokossirup eller kokossukker

300 g. fuldkornsspeltmel

2 tsk. bagepulver

1½ tsk. stødt kanel

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. salt

 

Skær de søde kartofler ud i mindre stykker og kog dem i rigeligt vand i ca. 15 minutter til de er møre og bløde. Hæld kogevandet fra. Rør de 2 spsk. kokosolie i, og mos de søde kartofler med olien. Lad mosen afkøle 20 – 30 minutter.

Tænd ovnen og indstil den til 200 grader, så den kan blive varm, mens dejen laves.

Rør vandet i mosen af søde kartofler og bland godt. Tilsæt mandelmel, boghvedemel og sukker. Bland det godt, inden halvdelen af fuldkornsspeltmelet, bagepulver, salt og krydderrier tilsættes. Ælt dejen hurtigt igennem, og tilsæt derefter resten af fuldkornsspeltmelet, som hurtigt æltes ind i dejen. Pas på ikke at over-ælte dejen, men sørg alligevel for, at alt er æltet godt igennem. Dejen er en smule klistret.

Del dejen i tre stykker, og form hvert stykke til et lille fladt rundt brød. De tre brød lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær med en skarp kniv et kryds i hvert brød sådan, at hvert brød deles i 4 kvarte ”trekanter” .

Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter, sluk for varmen med lad brødene stå i eftervarmen i ca. 10 minutter.

Efter afkøling kan hvert brød brydes til 4 scones.

 

Velbekomme!