Tro, håb og fibromyalgi

Cookies med tranebær

Cookies med tranebær, 20-24 stk.

Veganske og glutenfrie

 

Cookies er altid lækker forkælelse, og næsten altid overkommelige at lave. Disse er ingen undtagelse - havregryn, krydderier, nødder og tranebær er en skøn kombination, som passer perfekt til efterårs- og vinterhygge.

 

50 g kokosolie

40 g kokossukker

3 spsk. ahornsirup

1 moden banan

2½ dl. havregryn

1 dl. fuldkornsrismel

½ dl. fuldkornsboghvedemel

½ dl. mandelmel

½ dl. chiafrø (brug evt. hvide chiafrø, hvis cookies’ene skal være ekstra fine)

½ tsk. natron

½ tsk. stødt kanel

¼ tsk. allehånde

1 knivspids salt

2,5 dl. tørrede tranebær

1 dl. hakkede valnødder (eller andre nødder)

 

Smelt kokosolien ved svag varme. Rør kokossukker og ahornsirup i. Mos den modne banan og bland også den i kokosolie-sukker blandingen. Rør havregryn, mel, salt, natron og krydderier i dejen og bland godt. Tilsæt til sidst tranebær og hakkede valnødder, og rør dem forsigtigt i dejen, så de er godt fordelt.

Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir. Form med en ske og hænderne små kugler af dejen (kuglerne er på størrelse med en stor valnød), sæt dejkuglerne på bagepladen og tryk dem flade med hånden.

Bages ved 175 grader i ca. 18 minutter.