Cremet jordskokkesuppe
Cremet jordskokkesuppe
1 løg, hakket
5 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. grøntsagsbouillon
1,2 l vand
400 g jordskokker, skåret i skiver
2 pastinakker, skåret i skiver
3 kartofler, skåret i skiver
2 stilke bladselleri, skåret i skiver
0,5 l cashewmælk eller anden plantemmælk
Salt, friskkværnet peber
Opløs grøntsagsbouillonnen i 2 dl af vandet, og varm det op, til det koger. Svits løg og hvidløg i bouillonen i et par minutter.
Tilsæt grøntsagerne og resten af vandet. Lad det koge i 20 minutter, blend derefter suppen med cashewmælken.
Smag til sidst suppen til med salt og friskkværnet peber – pas på med saltet, da bouillonen er salt i sig selv.
Servér suppen med rugbrødschips.
Velbekomme!