Tro, håb og fibromyalgi

Påskesteg

 

Påskesteg

 

En plantebaseret "steg" med fyld af porre, og med hvidløg og persille ligesom en lammekølle - det er mit bud på en steg til den lækre og grønne påskemiddag. Servér med nye kartofler og en frisk grøn salat.

  

120 g. butterbeans/limabønner, kogte

120 g. borlottibønner, kogte

0,75 dl. vand

1 tsk. grøntsagsbouillon

1½ dl. quinoa, kogt

200 g. champignons, hakkede

1 løg, finthakket

1-2 fed hvidløg, meget finthakket

2 stilke bladselleri, finthakkede

2 tsk. loppefrøskaller

3 spsk. fuldkornsrismel

1 tsk. tamari

1½-2 tsk. rosmarin

Salt, peber

 

Fyld: 1 kogt porre

3 hvidløg

Persille

 

Til pensling: 1 tsk. tamari

 

Blend de kogte bønner med vand og grøntsagsbouillon i en foodprocessor, til det er en grov fars. Varm en stegepande, og hæld de hakkede champignons på. Når væden træder ud af champignons’ene, tilsættes det hakkede løg. Svits ved jævn varme, til væden er fordampet. Hæld champignons og løg i bønnemassen sammen med hvidløg, selleri, loppefrøskaller, fuldkornsrismel og tamari. Rør farsen godt igennem. Smag til med rosmarin, salt og peber. Lad farsen hvile på køl i 30 minutter. Smag igen på farsen og tilsæt evt. mere krydderi. Hvis farsen er for lind, tilsættes lidt mere fuldkornsrismel.

Tænd ovnen på 200 grader. Mens ovnen varmer formes ”stegen”: Lidt under halvdelen af farsen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Farsen formes til et lille rektangel. Den kogte porre flækkes på langs og skæres til, så den kan fordeles på langs af farsen. Derefter lægges resten af farsen over, så porren dækkes på alle sider. Skær de 3 hvidløg ud i kvarte på langs, og hak persillen groft. Lav nu små huller i stegens overflade og fyld hvert hul med et kvart hvidløg og lidt persille (ligesom på en lammekølle), saml farsen igen omkring hvert indstik, så stegen får en jævn overflade. Pensl til sidst stegen med lidt tamari.

Bages ved 200 grader i 45-50 minutter.

Stegen bliver mere fast efter afkøling, lav den derfor gerne i god tid, så den kan få lidt afkølingstid inden servering.

Velbekomme og glædelig påske!