Tro, håb og fibromyalgi

Æbletærte med marcipan og crumble

 

Æbletærte med marcipan og crumble

– vegansk, glutenfri og fri for raffineret sukker

 

Æblefyld:

3-4 æbler, skåret i små tern (ca. 400 g. tern)

2. spsk. appelsinsaft med skal eller ”Sol og C-vitaminer på flaske”  (https://www.trohåbogfib.dk/index.asp?loadContent=343234)

2 spsk. kokossukker

2 tsk. stødt kanel

Marcipan:

75 g. mandelmel

25 g. kokosfibermel

15 g. rosenvand

2 spsk. ahornsirup

3½ spsk. vand

Crumble:

50 g. havregryn

25 g. fuldkornsrismel

10 g. hampefrø

1 tsk. stødt kanel

2 spsk. ahornsirup

1 spsk. kokosolie, smeltet

 

Bland æbletern godt med appelsinsaft, kokossukker og kanel.

Lav marcipan ved at røre de tørre ingredienser med de våde. Tilsæt vandet lidt efter lidt til en passende konsistens opnås – marcipanen må gerne være lidt mere klistret, end den man køber.

Bland også alle de tørre ingredienser til crumblen, inden ahornsirup og smeltet kokosolie tilsættes – OBS: kokosolie smelter ved meget lave temperaturer, så det er kun nødvendigt med en forsigtig opvarmning, eller hvis det er varmt i vejret, ingen opvarmning, da kokosolien allerede er flydende. Om vinteren sætter jeg den afmålte kokosolie nær vores tændte brændeovn, mens jeg ordner æbler, så er den flydende og klar til brug, når jeg er klar til at lave crumble).

I en tærteform, Ø = 25 cm., fordeles først æbletern, hæld saften fra skålen over æblerne. Dernæst presses små stykker af marcipanen ud mellem fingrene til flade stykker, som fordeles over æbleternene – det gør ikke noget, at det ikke bliver et sammenhængende låg, bare det er nogenlunde jævnt fordelt. Til sidst fordeles crumble-blandingen tyndt over marcipanen – hvis der er huller i marcipanlaget, så sørg for at dække disse, så æbleternene er dækket og tærten har en stort set jævn overflade.

Tærten bages ved 200 grader i 25 minutter.

Serveres med kokosflødeskum, vegansk vaniljeis, en vegansk dessertcreme eller planteyoghurt smagt til med lidt ahornsirup og vanilje.

Velbekomme!