Jødekager
Jødekager ca. 60 stk.
Opskriften er plantebaseret/vegansk, men ønskes både plantebaserede/veganske OG glutenfrie kager, erstattes spelt- og kamutmel med glutenfrit havre- og rismel. Se tippet nederst i opskriften.
60 g. fuldkornsspeltmel
60g. kamutmel
60 g. boghvedemel
60 g. finthakkede mandler eller groft mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. citronskal og –saft
50 g. kokosolie
90 g. ahornsirup
1 knivspids salt
Til pensling: 2 spsk. sojayoghurt naturel, som røres med 2 tsk. vand.
Til drys: 2 spsk. kokossukker blandet med 4 tsk. kanel
Til dejen æltes alle ingredienser hurtigt sammen. Når dejen hænger sammen, deles den i 2, og der rulles 2 dejruller, som pakkes ind i madpapir eller alufolie. Dejrullerne køles i køleskabet i mindst et par timer eller til, når du har tiden og energien til at bage kagerne.
Når kagerne skal bages,skæres dejrullerne i skiver, ca. 1½ - 2 mm. tykke. Kagerne lægges på bageplader, pensles med sojayoghurt og drysses med kanelsukker.
Bages ved 200 grader i ca. 9-10 minutter. Hold øje med kagerne. Når de får fine lysebrune kanter, er de færdige. Afkøles på bagerist. De kolde kager opbevares i lukkede dåser ved stuetemperatur.
TIP: Jødekagerne kan laves glutenfrie ved at erstatte fuldkornsspeltmel og kamutmel med samme mængder havremel og fuldkornsrismel.