Tro, håb og fibromyalgi

Hverdagsvafler med bønner

 

Hverdagsvafler med bønner, veganske og glutenfrie

 

Dejlige hverdagsvafler lavet med de store hvide butterbeans. Jeg har ofte spekuleret på, hvordan man kan få bønner ind i morgenmanden, for med en anbefaling på 100 g. tilberedte bønner om dagen (Fødevarestyrelsen), ville det jo være perfekt, hvis også morgenmaden kunne indeholde bønner. Disse vafler er netop gode til f.eks. morgenmad eller brunch – en sund og lækker erstatning for wienerbrødet. Jeg bager dem som belgiske vafler og får på mit vaffeljern 6 pænt store vafler ud af en portion dej – det giver lige over 40 g bønner pr. vaffel, hvilket jeg synes er en pæn begyndelse på de anbefalede 100 g bønner om dagen. Derudover er der mange, som synes, at de ikke kan lide bønner – her er bønnerne kamufleret til ukendelighed, så selv bønnehadere kan spise med.

 

250 g. kogte butterbeans

½ dl. appelsinsaft, gerne med revet skal

½ dl. planteyoghurt naturel

½ dl. vand

1½ spsk. ahornsirup

1 moden banan skåret i skiver

½ dl. fuldkornsboghvedemel

½ dl. mandelmel

2 spsk. kokosfibermel

2 spsk. loppefrøskaller

1 tsk. bagepulver

1½ tsk. stødt kardemomme

1½ tsk. stødt kanel

1 knivspids salt

 

Dejen laves nemt i foodprocessor med S-kniven monteret i skålen. Blend først bønner, appelsinsaft, yoghurt, vand, ahornsirup samt banan til en jævn og glat masse. Tilsæt alle de tørre ingredienser og brug puls-funktionen et par gange, til dejen er blandet men ikke over-mixet.

Lad dejen hvile, mens vaffeljernet varmer op.

Dejen bliver ret fast, og skal bredes lidt ud, når den lægges i vaffeljernet, brug f.eks. en dejskraber. Bag dejen på vaffeljernet, vaflerne skal have lidt længere tid end almindelige vafler, jeg giver mine ca. 1 minut længere, end når jeg bager almindelige vafler.

Server vaflerne med frisk frugt, marmelade eller bare en smule ahornsirup.

Velbekomme!