Tro, håb og fibromyalgi

Squash-frikadeller

 

Squash-frikadeller

 

Grøntsagsfrikadeller er lækre både varme til aftensmaden og kolde eller lune til frokost. Disse er lavet med squash og en smule kartoffel, og kan bestemt ikke beskyldes for at være tørre eller kedelige.

 

1 squash (ca. 350 g.)

150 g. revet, kogt kartoffel

1 finthakket rødløg

1 fed hvidløg, fintrevet

0,75 dl. plantefløde

4 spsk. kikærtemel

4 spsk. fuldkornsrismel

2 tsk. loppefrøskaller

1 tsk. grøntsagsbouillonpulver

½ tsk. tørret oregano

½ tsk. tørret basilikum

1 tsk. tamari

Salt, peber

Kokosolie til stegning.

 

Riv squashen i et dørslag, og pres derefter så meget væde ud af den revne squash som muligt. Hæld derefter den revne squash i en skål og rør den til en fars med de øvrige ingredienser. Smag til sidst farsen til med salt og peber.

Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter eller længere. Justér evt. konsistensen med lidt mere kikærtemel, hvis farsen er blevet lidt for lind. Smag også farsen til endnu en gang - den skal smage af noget, for stegningen stjæler lidt af krydringen, og frikadellerne må gerne have godt med smag.

Form frikadeller og steg dem i kokosolie på en stegepande.

Servér med dit yndlingstilbehør.

Velbekomme!