Kerne- og nøddebrød
Kerne- og nøddebrød
Dette brød er inspireret af de kendte ”Stenalderbrød”, men brødet her er uden æg. Det ubagte brød skal hvile og trække i 8-12 timer, så jeg plejer at røre mit brød sammen om aftenen, lade det stå natten over og bage det næste morgen. Efter et par timers afkøling er det klar til frokostbordet.
225 g. havregryn
200 g. solsikkekerner
125 g. hørfrø
50 g. mandler
50 g. hasselnødder
50 g. sesamfrø
3 spsk. chiafrø
5½ spsk. loppefrøskaller
1½ tsk. salt
1 spsk. ahornsirup
3 spsk. kokosolie, smeltet
5½ dl. vand
Rør først alle de tørre ingredienser sammen i en skål og bland dem godt. Rør ahornsirup og smeltet kokosolie i. Rør til sidst vandet i, og rør blandingen godt igennem.
Lad blandingen hvile, mens du beklæder en brødform med bagepapir.
Kom dejen i brødformen – sørg for at den kommer ud i alle hjørner, samt at den presses godt sammen. Glat til sidst overfladen, så brødet er jævnt og pænt.
Lad brødet hvile i 8 – 12 timer, gerne natten over.
Bag brødet ved 175 grader i 25 minutter, hvorefter brødet tages ud af formen, bagepapiret bredes ud, så siderne er fri, og brødet sættes ind i ovnen igen og bager yderligere 35 minutter. Fjern bagepapiret før afkøling på bagerist.
Velbekomme!