Tro, håb og fibromyalgi

Kerne- og nøddebrød

 

Kerne- og nøddebrød

 

Dette brød er inspireret af de kendte ”Stenalderbrød”, men brødet her er uden æg. Det ubagte brød skal hvile og trække i 8-12 timer, så jeg plejer at røre mit brød sammen om aftenen, lade det stå natten over og bage det næste morgen. Efter et par timers afkøling er det klar til frokostbordet.

 

225 g. havregryn

200 g. solsikkekerner

125 g. hørfrø

50 g. mandler

50 g. hasselnødder

50 g. sesamfrø

3 spsk. chiafrø

5½ spsk. loppefrøskaller

1½ tsk. salt

1 spsk. ahornsirup

3 spsk. kokosolie, smeltet

5½ dl. vand

 

Rør først alle de tørre ingredienser sammen i en skål og bland dem godt. Rør ahornsirup og smeltet kokosolie i. Rør til sidst vandet i, og rør blandingen godt igennem.

Lad blandingen hvile, mens du beklæder en brødform med bagepapir.

Kom dejen i brødformen – sørg for at den kommer ud i alle hjørner, samt at den presses godt sammen. Glat til sidst overfladen, så brødet er jævnt og pænt.

Lad brødet hvile i 8 – 12 timer, gerne natten over.

Bag brødet ved 175 grader i 25 minutter, hvorefter brødet tages ud af formen, bagepapiret bredes ud, så siderne er fri, og brødet sættes ind i ovnen igen og bager yderligere 35 minutter. Fjern bagepapiret før afkøling på bagerist.

 

Velbekomme!