Tro, håb og fibromyalgi

Julesteg med fyld

Julesteg med fyld

 

Julesteg med fyld:

Julestegen er perfekt til både juleaften serveret med kartofler, sovs, rødkål og waldorfsalat samt kold til pålæg til julens frokoster.

 

1 knoldselleri

1½ tsk. salt

1 dl. kogende vand

1½ tsk. grøntsagsbouillon

1 lille løg, finthakket

200 g champignons, hakkede

50 g hasselnødder, kværnet til mel

25 g cashewnødder, kværnet til mel

50 g kikærtemel

50 g havregryn, kværnet til mel

50 g havregryn

1 tsk. HUSK, den gule til bagning

1 spsk tamari

Peber, evt. salt

2 tsk. tamari til pensling

Fyld:

1 æble i små tern

8 svesker i små tern

25 g tranebær

 

Knoldsellerien renses og rives. Den revne knoldselleri røres med salt. Kogende vand og grøntsagsbouillon tilsættes, og der røres indtil, den revne knoldselleri ligesom samler sig, bliver blødere og mere medgørlig. Dette kan gøres lidt on and off, mens de øvrige ingredienser gøres klar.

Svits de hakkede champignons indtil, de ikke længere afgiver væde. Nu røres de øvrige ingredienser i farsen, og det hele røres godt sammen. Smag til med peber og evt. en smule mere salt.

Læg evt. bagepapir i et ovnfast fad, læg ca. en tredjedel af farsen i fadet som en aflang flade, brug derefter lidt fars til at opbygge sider rundt i kanten. Læg fyldet på, så det ligger jævnt indenfor kanten. Læg derefter resten af farsen over som et låg, der dækker fyldet og når ned til kanten. Jævn overfladen ud med hænderne, så den bliver glat og fin. Til sidst pensles overfladen med tamari.

Bages i 55 minutter ved 200 grader.

 

TIP: Farsen kan også formes til deller, som enten steges på stegepande eller i ovn.