Tro, håb og fibromyalgi

December koster kræfter ....

 

December koster kræfter ...

 

December koster kræfter – det kan man ikke komme udenom. Selv for raske mennesker kan december være noget af en udfordring. For os med smerte- og træthedssygdomme er det noget, der mærkes.

Jeg kan med glæde sige, at jeg har nået rigtig meget – de fleste julegaver er købt, hylderne med kolonial- og tørvarer er fyldt op, jeg har over flere gange bagt både julesmåkager og julekage, testbagningerne er faldet godt ud, så der er kommet fine opskrifter ud på hjemmesiden, og flere er på vej, jeg har fejret 1. søndag i advent med gode venner, har været med mine skønne – nu voksne – bonusdøtre på julehyggetur i København, ja, det blev endda til endnu en tur til København for at få klaret en julegave, som ikke kunne skaffes på anden måde, årets julebrev er ved at være klar til afsendelse, og jeg har malet og valset det sidste spelt, rug og havre, vi havde hjemme, så der er plads til det nye korn, som er bestilt og på vej, for der skulle jo gerne være mel til dejlige brød og duftende kager i julen.

Nu er jeg derfor ved at kunne mærke på kroppen, at den trænger til lidt kærlig omsorg. Den fortæller mig med lidt for store bogstaver, at nu er det nok! 

Jeg må lytte til min krop og til mine egne råd om ikke at overdrive, om at huske pauserne og hviletiderne, om at prioritere den sunde mad, og om at huske på, at julen handler mere om kærligt fællesskab, nærvær og samvær end om gaver, travlhed, mad og søde sager.

Trætte men kærlige decemberhilsener

fra

Merete