Børnehave-banankage
Børnehave-banankage
Saftig og skøn kage, som holder sig frisk længe. Kagen er helt igennem godkendt af omkring 50 glade og skønne børnehavebørn og deres pædagoger, så selv om den hverken indeholder raffineret sukker, hvedemel eller kunstige farve- og aromastoffer, kan du alligevel give både børn og voksne en herlig kageoplevelse.
3-4 modne bananer
200 g. friske dadler
100 g. sojayoghurt
50 g. plantemælk
200 g. fuldkornspeltmel
40 g. havregryn
½ dl. appelsinsaft gerne med reven skal
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
Fyld: vælg 1 eller 2 af følgende:
50 g valnødder, pecannødder eller hasselnødder
75 g rosiner
75 g hakket mørk sukkerfri chokolade.
Bananer, dadler, yoghurt, mælk og appelsinsaft blendes i en foodprocessor. Mel, havregryn, hævemidler og krydderier blendes i - forsigtigt, blend kun til blandingen er jævn, pas på ikke at over-blende. Det valgte fyld vendes i. Dejen fyldes i en lille brødform foret med bagepapir.
Bages ca. 50 min. Ved 180 grader.
Afkøles og skæres i skiver.