Tro, håb og fibromyalgi

Marinerede linser og bønner

 

Marinerede linser og bønner

Spring de besværlige led over, drop at lave plantefars og drop at forme og stege veggiedeller eller -bøffer. Her i sommervarmen kommer dovenskaben let til at vinde over alt det, der forekommer at være besværligt, men heldigvis kan man uden de store anstrengelser få lækker og proteinrig mad alligevel. Marinerede linser og bønner er både lette at lave og smager pragtfuldt sammen med alle de snittede grøntsager, du alligevel skal have i din salat.

 

230-240 g. kogte belugalinser, grønne linser eller en af de mange slags bønner.

1½ spsk. olivenolie

½ spsk. citronsaft med skal

½ tsk. tamari

1/4 tsk. ahornsirup

1 fed hvidløg eller 1 lille rødløg

friske eller tørrede krydderurter: basilikum, persille, purløg, timian, estragon, rosmarin, chili .... der er frit valg på alle hylder, brug gerne flere slags.

salt og friskkværnet peber

 

Rør olivenolie, citronsaft, tamari og ahornsirup sammen. Riv hvidløget på et fint rivejern, eller skær rødløget ud i meget små tern. Hak de friske krydderurter. Rør løg og krydderurter i olieblandingen og smag til med salt og friskkværnet peber. Det må gerne smage af noget.

Hæld marinaden over linserne/bønnerne. Linser/bønner må gerne være varme og nykogte, for da opsuges marinaden godt.

Kog gerne en hel pose linser eller bønner, marinér så mange, at du har til et par dage, og del resten i passende portioner og frys dem, så er det let at fremtrylle kogte linser og bønner til andre retter.

Er kræfterne ikke til at koge liner og bønner, kan dem fra karton eller dåse sagtens bruges i stedet for.

Brug de marinerede linser/bønner i den daglige salat eller sammen med bagte rodfrugter.

 

Velbekomme.