Granola
Granola
Herligt, velsmagende, knasende og sundt drys til morgenmaden. Lav det selv og undgå alt det tilsatte sukker, som findes i købeprodukterne.
2½ dl. boghvede
2½ dl. havregryn
0,75 dl. græskarkerner
0,75 dl. solsikkekerner
½ dl. sesamfrø
½ dl. kværnede hørfrø
½ dl. hampefrø
1 dl. hakkede mandler
1 dl. hakkede valnødder
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. flydende kokosolie
1 dl. kokoschips
Stil boghveden i blød i rigeligt koldt vand i 30-45 minutter. Hæld vandet fra og lad boghveden dryppe godt af.
Tænd ovnen på 70 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland havregryn, kerner, frø, nødder og krydderier i en stor skål (gem kokoschips til senere). Hæld kokosolien i og bland godt. Hæld til sidst den afdryppede boghvede i og bland grundigt. Hæld blandingen ud på bagepapiret på pladen og fordel den i et jævnt lag.
Sæt granolablandingen i ovnen og lad den tørre i 2½ time. Tag pladen ud 2-3 gange og rør i blandingen. Sluk ovnen, tag pladen ud og fordel kokoschips over granolaen. Sæt igen pladen i ovnen og lad den stå 1 time i eftervarmen, inden granolaen tages ud. Lad den afkøle på pladen. Hæld den kolde granola på glas.
TIP: prøv med andre nødder – hasselnødder, pecans eller cashew. Og prøv med andre krydderier – vanilje, ingefær eller nelliker. I stedet for kokoschips kan du prøve med cacaonips eller poppet quinoa.