Tro, håb og fibromyalgi

Salat med søde kartofler

Salat med søde kartofler

En dejlig mættende salat med både krydrede søde kartofler og bønner. Salaten fungerer fint som både frokostrret og som tilbehør til aftensmaden.

 

600 g søde kartofler, skåret i tern, ca. 1 x 1 cm.

1½ spsk. olivenolie

1½ spsk. tamari

2 tsk. spidskommen

2 tsk. oregano

Salt, peber

 

De søde kartoffeltern blandes med olie, tamari og krydderier. Dette kan gøres timer før, retten skal serveres, kartoflerne kan sagtens stå i køleskabet og marinere i dressingen. Omkring en time før, retten skal serveres, tændes ovnen på 200 grader. De søde kartofler vendes ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fordels jævnt. Når ovnen er varm, bages kartoffelternene i 40 minutter.

Mens kartoflerne bages, klargøres følgende grøntsager, og ingredienserne til dressingen røres sammen:

1 rødløg, skåret i tern

240 g. kogte bønner

300 g. cherrytomater

1 rød peberfrugt.skåret i tern

¼ agurk, skåret i tern

¼ squash, skåret i tern

1 bundt persille, hakket

1 hjertesalat (eller tilsvarende mængde andet bladgrønt)

 

Dressing:

½ dl. olivenolie

2 spsk. citronsaft med skal

½ tsk. tamari

1-2 fed hvidløg, fintrevet

½ tsk. chiliflager (eller ½ frisk chili, finthakket)

1 tsk. oregano

Salt og peber

 

Anret hjertesalaten i bunden af et fad.

Bland rødløg, de kogte bønner, halvdelen af den hakkede persille samt de bagte søde kartofler med dressingen, og fordel blandingen over hjertesalaten. Fordel derefter tomater, peberfrugt-, agurke- og squashtern over, og slut af med at pynte salaten med den sidste persille.

 

Velbekomme!