Salat med søde kartofler
Salat med søde kartofler
En dejlig mættende salat med både krydrede søde kartofler og bønner. Salaten fungerer fint som både frokostrret og som tilbehør til aftensmaden.
600 g søde kartofler, skåret i tern, ca. 1 x 1 cm.
1½ spsk. olivenolie
1½ spsk. tamari
2 tsk. spidskommen
2 tsk. oregano
Salt, peber
De søde kartoffeltern blandes med olie, tamari og krydderier. Dette kan gøres timer før, retten skal serveres, kartoflerne kan sagtens stå i køleskabet og marinere i dressingen. Omkring en time før, retten skal serveres, tændes ovnen på 200 grader. De søde kartofler vendes ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fordels jævnt. Når ovnen er varm, bages kartoffelternene i 40 minutter.
Mens kartoflerne bages, klargøres følgende grøntsager, og ingredienserne til dressingen røres sammen:
1 rødløg, skåret i tern
240 g. kogte bønner
300 g. cherrytomater
1 rød peberfrugt.skåret i tern
¼ agurk, skåret i tern
¼ squash, skåret i tern
1 bundt persille, hakket
1 hjertesalat (eller tilsvarende mængde andet bladgrønt)
Dressing:
½ dl. olivenolie
2 spsk. citronsaft med skal
½ tsk. tamari
1-2 fed hvidløg, fintrevet
½ tsk. chiliflager (eller ½ frisk chili, finthakket)
1 tsk. oregano
Salt og peber
Anret hjertesalaten i bunden af et fad.
Bland rødløg, de kogte bønner, halvdelen af den hakkede persille samt de bagte søde kartofler med dressingen, og fordel blandingen over hjertesalaten. Fordel derefter tomater, peberfrugt-, agurke- og squashtern over, og slut af med at pynte salaten med den sidste persille.
Velbekomme!