Tro, håb og fibromyalgi

Rekreation ....

 

Rekreation ...

 

Januar har mest bestået af dage i langsomt tempo – jeg plejer at kalde sådanne dage for rekreation. Det er selvfølgelig inspireret af Troels Trier og Rebecca Brüels skønne sang tilbage fra 1989: ”Jeg er på rekreation, og jeg vil ikke bytte for en million!”.

Min rekreation er dog ingen luksus, kun ren og skær nødvendighed. Sådan er det vel for alle med fibromyalgi – efter travle perioder, hvor vi har ydet og nydt, sådan som vi jo gør i bl.a. juletiden, er det nødvendigt at ligge brak i en tid.

Kroppen skal restituere, sindet skal have hvile for at samle og bearbejde de mange indtryk, jeg skal genvinde mine kræfter, jeg skal finde ro i og omkring mig, så jeg igen kan høre mine egne tanker og føle, hvad min krop fortæller mig.

Denne januar-restitution har trukket længe ud, vil nogle måske mene – men faktisk er den foregået sådan lidt on-and-off, fordi der ind imellem har været aftaler i kalenderen, aftaler, som krævede, at jeg brugte af de kræfter, jeg lige havde restitueret mig til.

Men nu må denne omgang rekreation være slut, selv om batterierne stadig føles halvtomme. Jeg må fortælle mig selv, at batterierne ikke er halvtomme men derimod halvfyldte, og med halvfyldte batterier kan man komme rigtig langt. Især hvis man husker at afpasse forbruget efter omstændighederne samt at tanke lidt op hver dag – optankning kan jo være så meget, jeg behøver ikke at ligge i sofaen i flere uger for at tanke op. Jeg fungerer bedre på lidt alternative optankninger som f.eks. glæden over den smukke frostklare blå himmel og solens stråler, der får alt til at tage sig smukt ud, begejstringen over at se projekter lykkes, den stille glæde og ro, der findes i at have mulighed for dels at klare dagens opgaver i det tempo, der passer kroppen, og dels at kunne sætte sig ned at tage et hvil, når trætheden melder sig – også selv om det er midt i noget, som jeg tidligere bare ville have gjort færdigt.

Jeg byder hverdagen velkommen tilbage, og jeg ønsker mig selv og alle andre velkommen tilbage til hverdagen.

 

Jeg ønsker jer alle en god januar med håbet om, at I også kan få plads til rekreation og restitution i jeres dagligdag.

 

Tak fordi du læste med – jeg ønsker dig en god dag.

Merete.