Hummus med persille
Hummus med persille
I den plantebaserede kost er hummus den velsmagende erstatning for både leverpostej, smørreost og dip. Hummus kan varieres på utallige måder med tilsætning af grøntsager og/eller krydderurter. Her er min sommervariation med persille fra haven.
230 g. kogte kikærter
1½ spsk. tahin
1½ spsk. citronsaft med skal
1 fed revet hvidløg
½ dl. vand
1½ spsk. olivenolie
1½-2 tsk. spidskommen
¼ tsk. ahornsirup
Et lille bundt persille
Salt, peber
Blend kikærter med tahin, citronsaft, hvidløg, vand, olivenolie, spidskommen og ahornsirup. Måske undrer du dig over, at jeg tilføjer noget sødt i form af ahornsirup? I små mængder, brugt som krydderi, giver det søde ikke smag i sig selv, men det fremhæver de øvrige krydderiers smag.
Skyl persillen og fjern de grove stilke. Blend persillen i hummussen og smag til sidst til med salt og peber.
Jeg blender min hummus i min foodprocessor, men min tidligere foodprocessor var ikke kraftig nok til at blende luft med ind i hummussen, så den blev let og lækker. Hvis du ikke har en kraftig foodprocessor, prøv så evt. at blende din hummus i blenderen, for at få hummussen let og luftig.
TIP – du kan selvfølgelig bruge andre krydderurter, f.eks. giver en blanding af persille og basilikum også en helt fantastisk smag til hummussen.