Tro, håb og fibromyalgi

Grøn persille-basilikum dressing

 

Grøn persille-basilikum dressing

 

En lækker og smuk grøn dressing, der smager af sol og sommer.

 

0,75 dl. cashewnødder

Vand til iblødsætning af cashewnødderne (som kasseres efter iblødsætningen)

1 dl. vand til dressingen

Saft og skal fra ½-1 citron

3 spsk. olivenolie

1 håndfuld friske basilikumblade

1 håndfuld frisk persille

1-2 fed hvidløg, skåret i skiver

1 tsk. tamari

2 spsk. mandelmel

Salt og friskkværnet peber

 

Sæt cashewnødderne i blød i koldt vand i god tid, inden dressingen skal laves. Cashewnødderne skal helst trække mindst 4 timer, så de er bløde og bliver cremede, når de blendes i dressingen. Efter iblødsætningen hældes iblødsætningsvandet fra, og cashewnødderne skylles i koldt vand.

Lav gerne dressingen noget tid, før den skal bruges, så den får tid til at stå og samle sig og tykne en smule inden serveringen.

Skyl og rens basilikum og persille. Kom krydderurterne i en foodprocessor eller en blender. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen salt og peber. Kom til en begyndelse saft og skal af ½ citron i – når dressingen er færdigblendet, kan den evt. smages til med mere citron, hvis det ønskes. Smag til sidst dressingen til med salt og friskkværnet peber.

Serveres som dressing til sommerens grønne salater eller som dip til udskårne grøntsagsstave.

Velbekomme!