Tro, håb og fibromyalgi

Sommerblomster og sommerønsker

 

Sommerblomster og sommerønsker.

 

Så blev havens krukker endelig plantet til med sommerblomster.

Jeg kan ikke huske, at det nogen sinde er blevet så langt inde i maj måned, før krukkerne er blevet plantet til. Men det har været så koldt, at jeg ikke turde udsætte sarte sommerblomster for at skulle stå ude – helt ned til omkring frysepunktet! Det kan sommerblomster ikke lide. Ja, jeg kommer endda forbi et hus her i nabolaget, hvor der blev plantet så fint i begyndelsen af maj, og nu står planterne brune og triste – de ser ikke ud til at komme sig. Det er bare så ærgerligt, når det sker.

Arbejdet med sommerblomsterne bliver hos mig delt over flere dage. I går var min mand chauffør, han kørte mig til hele to plantecentre, så jeg kunne få præcis det, jeg gerne ville have. Og dagen før kørte han også for mig, og bar den tunge sæk med jord til blomsterne.

I dag klarede jeg det næsten uden hjælp. Krukkerne kan nemlig transporteres på vores lille sækkevogn, så jeg ikke skal bære dem. Jeg fik plantet 5 krukker fint til med engelske og almindelig pelargonier, fuchsia, lavendel og bacopa. Bacopa er lidt ny for mig, den har jeg kun kendt i et par år, men hvor er jeg blevet glad for den, den står så fint hele sommeren og sætter hele tiden nye blomster.

Nu står krukkerne så igen på deres pladser dels foran huset og byder velkommen, og dels på terrassen, hvor de lyser op og spreder glæde.

Nu venter jeg så bare på, at sommeren kommer – jeg håber på lyse, lange, lune og solrige dage, hvor fibben kan falde til ro og give mig lov til at lade lidt op, blive varmet op helt ind til knoglerne, og glemme vinterkulden, sne, rusk og regn for en tid.

De bedste sommerønsker

til

alle jer, som læser med.