Tro, håb og fibromyalgi

Grøn smoothie

 

Grøn smoothie

Det kan være svært at nå den anbefalede mængde af grøntsager, men hvis man begynder med grønt allerede fra morgenstunden, er man godt på vej. Her er opskriften på en lækker grøn smoothie med spinat og spirulina pulver. Der er ingen stærkt smagende ingredienser i smoothien, så den er ganske neutrali smagen, og kan derfor toppes med lige præcis de frugter og/eller den knasende granola, du bedst kan lide.

 

Du skal bruge: 

Saft og skal af ½ appelsin (eller tilsvarende mængde ”Sol og C-vitaminer på flaske” https://www.trohåbogfib.dk/index.asp?loadContent=343234)

1 lille gulerod

½ æble

½ banan

1 kiwifrugt

2 store håndfulde spinatblade

2 tsk. spirulina pulver

1 dl. havregryn

2 spsk. kokosfibermel

3 tsk. loppefrøskaller

2 dl. sojayoghurt naturel

2-3 dl. mandelmælk

Sødemiddel efter smag (bløde dadler, ahornsirup, agavesirup, Sukrin, Sukrin Gold, kokossukker)

 

Skær gulerod, æble, banan og kiwi i mindre stykker og kom dem sammen med de øvrige ingredienser undtagen mandelmælk og sødemiddel i en foodprocessor. Brug frossen banan, hvis du gerne vil have din smoothie dejlig kold.

Kom til en begyndelse 1 dl. mandelmælk i foodprocessoren, og blend det hele godt. Juster derefter tykkelsen på smoothien ved at komme yderlige mandelmælk i, til du synes, konsistensen er, som du vil have den. Til sidst sødes smoothien en smule med det eller de sødemidler, du foretrækker.

Servér gerne med yderligere frugt til, med lidt hakkede nødder eller evt. granola som en knasende topping.