Tro, håb og fibromyalgi

Sommergrønt med kikærter

 

Sommergrønt med kikærter

 

Sommermad skal være let mad – her er skønne sommergrøntsager svitset og tilsat kikærter. En enkel ret, som mætter godt og ikke ligger for tungt i maven. Alle grøntsagerne kan renses og snittes i forvejen, så selve retten kun lige skal svitses på panden, inden den kan serveres.

 

½ dl. vand

½ tsk. grøntsagsbouillon

1 rødløg, halveret og skåret i skiver eller hakket groft

200 g. rensede champignons, skåret i skiver

½ aubergine, skåret i små tern, ca. 1 x 1 cm.

½ squash, skåret i ”tændstik-stykker”

200 g. broccoli, buketter og stilk skåret fint ud.

240 g. kogte kikærter

1 spsk. tamari

Friskkværnet peber

Evt. salt

 

Varm vandet i en stor stegepande med høje kanter eller en sautér pande. Når vandet koger, røres bouillonen ud i vandet. Tilsæt champignons og lad dem svitse et par minutter. Tilsæt løg, aubergine squash og broccoli. Rør i grøntsagerne, mens de svitses ved god varme. Når en god del af væsken er fordampet, tilsættes kikærter og tamari. Skru ned for varmen og rør i retten mens kikærterne varmes.

Smag til sidst retten til med friskkværnet peber og evt. salt, hvis nødvendigt.

Serveres med nye, kogte kartofler og en frisksnittet grøn salat.

Velbekomme!