Tro, håb og fibromyalgi

Hej November!

 

Hej November!

 

Nu er den her, november måned, vi er allerede 3 dage inde i den!

November er ikke min yndlings-måned, slet ikke, slet, slet, slet ikke!!!

Når jeg tænker november, tænker jeg på korte, grå og triste dage, en mørk måned, som ikke rummer meget at glæde sig over. En måned, som allerede ved sin begyndelse, rummer så meget mørke og tristhed, at det kan være svært at se, hvordan man overhovedet kan komme igennem den og frem til december, der med sin julefejring kommer med løfter om lys og glæde.

Jeg har i år valgt, at november skal tackles anderledes – jeg vil ikke grue for de mørke og triste dage, for allerede ved at gøre det, bliver dagene jo bare endnu mere grå og tunge at komme igennem. Nej, i år vil jeg forsøge at finde novembers gode sider, spørge mig selv om, hvilke glæder november kan komme til at rumme og fokusere på det.

Den første glæde, jeg kan komme i tanke om, er, at alle de skønne vintergrøntsager nu ligger på butikkernes hylder – jeg skal frådse i porrer, kål og rodfrugter, lave skønne varmende supper og lækre grøntsagsretter i gryde og ovn.

Foruden vintergrøntsagerne bliver det jo også sæson for appelsiner og clementiner. Jeg har allerede købt og spist de første clementiner, friske og lækre og med en farve, som lyser op som solen selv – og det er der jo netop brug for i denne måned. Både appelsiner og clemmentiner kommer til at sætte smag på november, dejligt!

Manglen på lys er dominerende i november. Jeg har så svært ved at affinde mig med de korte og mørke dage, hvor det er svært at finde dagslys nok til dagens opgaver. Jeg pålægger derfor mig selv, at skabe lys i november – finde stager og stearinlys frem, så lyset kan skinne og jage de mørke og triste tanker på flugt.

Mine ture i skoven vil blive præget af køligere temperaturer og sandsynligvis også af flere regnfulde dage. Men jeg er forberedt med ny regnfrakke, med min varme vinterfrakke og med en næsten færdigstrikket hue, som er strikket af det skønneste, bløde og varme garn med bl.a. kashmir, ren luksus, som man jo kan tillade sig, når det er så lille et projekt som en hue. Så mon ikke jeg kan glæde mig til nogle fine ture, hvor jeg fortsat kan følge skovens stille forvandling fra den skønne efterårspragt til stille vinterhvile.

Forhåbentlig åbner USA op for turist-indrejse om ganske få dage. Så må vi se, hvilke restriktioner, der stilles op for at kunne opholde sig i landet, og ud fra det kan vi måske begynde at planlægge en tur, så vi kan besøge de meget savnede børnebørn og deres forældre. Vi talte med dem i går, og da talen faldt på et kommende besøg, og vi spurgte ind til, hvornår det kunne passe dem, var svaret fra det ældste barnebarn: ”I morgen!” Med sådan et svar er der jo glæde nok til at komme igennem rigtig mange grå novemberdage!

I november skal også ses frem mod december – jeg har planer om at eksperimentere med lidt nyt julebag, og er der noget, duften af julebag kan, så er det at sprede hygge og glæde. Forhåbentlig kommer der en eller to nye opskrifter ud af eksperimenterne. Jeg er også allerede i gang med at fremstille små gaver til alle decembers anledninger til at give gaver, og glæden ved disse småpuslerier bobler allerede.

Sidst i november dukker den første af de fire adventssøndage op. Det skal nok kunne få mig igennem den sidste uge af november, for adventstiden sætter jeg stor pris på. Det er en følelse af varm glæde at finde adventsstagen frem, finde lys og gøre den klar, så det første lys kan tændes. Og når vi når så langt, at det første lys skinner med sin rolige og klare flamme i eftermiddagstusmørket, så er november næsten til ende.

Jeg ønsker alle en god november – må I finde lys og glæde i en ellers så mørk og trist måned.

Merete.