Tro, håb og fibromyalgi

Stuvet spidskål med gulerødder og ærter

 

Stuvet spidskål med gulerødder og ærter

Stuvet kål og stuvede grøntsager er jo klassiske "mormor"-retter, men her er de stuvede grøntsager lavet i en plantebaseret udgave. Retten er lækkert tilbehør til plantebaserede deller og kogte kartofler.

 

400 g gulerødder i tern

3 dl vand (til kogning)

400 g snittet spidskål

250 g ærter (gerne frosne)

1 dl. plantefløde

2 dl. + ½ dl vand

4-5 spsk. fuldkornsspeltmel

1 spsk. gærflager (kan evt. udelades)

1½ tsk. tamari

Salt og friskkværnet peber

Pynt: hakket persille

 

Overhæld gulerodstern med 3 dl. vand, og lad det koge 3-4 minutter ved jævn varme. Tilsæt snittet spidskål, lad spidskålen ligge ovenpå de kogende gulerodstern, og lad det dampe 2 minutter.

Hæld plantefløde, 2 dl. vand og speltmel i en melryster og ryst det grundigt, til melet er opløst i væsken og  uden klumper.

Hæld jævningen over gulerødder og spidskål og rør godt. Skyl melrysteren med den halve deciliter vand, og hæld skyllevandet i gryden. Rør til retten koger og jævner, skru ned til svag varme, og lad retten koge et par minutter. Tilsæt ærter, gærflager og tamari.

Mens ærterne varmes i retten, smages retten til med salt og friskkværnet peber. Justér evt. sovsens tykkelse med mere vand (hvis der koges kartofler samtidig, kan lidt af kartoffelvandet bruges til evt. fortynding).

Ved servering pyntes med hakket persille.

Serveres med veggie-deller eller lignende, kogte kartofler samt snittet grønt, f.x. tomater og rød peberfrugt.

Velbekomme!