Tro, håb og fibromyalgi

Vegga-deller

 

Vegga-deller

 

Lav selv din plantefars - så ved du, hvad der er i, og det er desuden er fantastisk måde at bruge rester på, sådan at madspild undgåes. Når jeg koger ris og quinoa, fryser jeg eventuelle rester med i passende portioner, så jeg har til næste gang, jeg laver plantefars. Jeg bager mine deller i ovnen for at mindske forbruget af fedtstof, men dellerne kan selvfølgelig også steges på panden, hvis det foretrækkes.

  

230 g. kidneybønner, kogte

230 g. kikærter, kogte

1 løg, hakket

1 fed hvidløg, finthakket

200 g. champignons

1½ dl. kogte ris eller quinoa (eller evt. halvt af hvert)

½ dl. grøntsagsbouillon

1 dl. havregryn

3 spsk. kikærtemel

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. tamari

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. sellerisalt

Salt, friskkværnet peber

 

Rens og skær champignons i mindre stykker. Kom stykkerne i foodprocessoren og ”hak” dem ved hjælp af pulsfunktionen. Sæt en pande over ved god varme. Når panden er varm, svitses de hakkede champignons, til de begynder at afgive væde. Tilsæt det hakkede løg, og fortsæt svitsningen indtil champignonsene ikke længere afgiver væde. Tilsæt hvidløg og svits endnu 1 minut.

Kidneybønner og kikærter kommes i foodprocessoren og ”hakkes” også ved hjælp af pulsfunktionen. Hak dem rimelig fint, men der må stadig gerne være lidt grove stykker. Bønnemassen kommes i en skål og røres med champignons, ris/quinoa, grøntsagsbouillon, havregryn, kikærtemel, sennep, tamari og krydderier. Smag på farsen og tilsæt yderligere krydderier, hvis det er nødvendigt. Farsen må gerne smage af noget, for der er ikke noget kedeligere end smagsløs plantemad.

Farsen formes til små deller på størrelse med en stor valnød, sættes på en bageplade belagt med bagepapir, bages ved 200 grader i 40 minutter.

Serveres som deller eller som veggie-boller til spagetti og tomatsauce eller til ris og karrysauce.

Vegga-dellerne er også gode kolde til pålæg på rugbød eller i en sandwich.

 

Velbekomme!