Tro, håb og fibromyalgi

Tzatziki

 

Tzatziki

 

Her er den græske yoghurt skiftet ud med planteyoghurt, hvilket efter min mening ikke gør den græske klassiker ringere. Frisk persille og en smule tørret basilikum giver et ekstra løft til smagen. Lad dig også inspirere af tippet nederst i opskriften og brug squash eller spidskål i din tzatziki - især varianten med spidskål giver en ny, frisk og sprød oplevelse af tzatzikien. 

 

1 agurk

400 g. neutral planteyoghurt

1-2 fed hvidløg

1-2 tsk. ahornsirup

½ tsk. tørret basilikum

1 bundt persille, hakket

Salt, friskkværnet peber

 

Skær agurken midt over på langs. Med en teske tages kernerne ud. Riv agurken på et groft rivejern ned i et dørslag. Pres den revne agurk ned mod bunden af dørslaget med hænderne til den afgiver saft. Lad agurken stå i dørslaget, mens yoghurten røres.

Riv hvidløget på et fint rivejern og rør det i yoghurten. Rør også den hakkede persille i. Smag til med ahornsirup, basilikum, salt og peber.

Pres endnu en gang væde fra agurken, og bland derefter den revne agurk i yoghurten. Smag til endnu en gang, så du er sikker på, at din tzatziki smager, som du ønsker.

 

TIP – du kan erstatte en tredjedel af agurken med en halv groftrevet squash. Du kan også erstatte en tredjedel af agurken med et kvart snittet spidskål, det tilføjer en dejlig sprødhed til tzatzikien, og kål forhøjer næringsværdien af tzatzikien.