Salat med byg
Salat med byg
Byg har et højere indhold af essentielle aminosyrer end hvede og rug. Ligeledes indeholder byg rigtig mange gode kostfibre, især af den vandopløselige slags.
1,25 dl. perlebyg
Vand til kogning
1 rødløg, hakket
300 g datterino tomater (eller andre tomater) skåret i kvarte
1 rød peberfrugt, skåret i tern
40 g babyspinat
Dressing:
1½ spsk. olivenolie
1½ spsk. citronsaft med revet skal
½ tsk. dijonsennep
1 tsk. tamari
1 fed hvidløg, fintrevet
½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. tørret oregano
Salt, peber
Perlebyggen skylles og koges i rigeligt vand efter anvisningen på pakken.
Mens byggen koges, røres dressingen sammen og smages til med salt og peber.
Når perlebyggen er færdigkogt, hældes det overskydne vand fra, og dressingen røres i de varme korn. Tilsæt det hakkede rødløg, og rør det hele godt sammen.
Lad blandingen afkøle, mens resten af grøntsagerne renses og skæres ud.
Bland tomat og peberfrugt i den afkølede (den behøver ikke at være helt kold, lun er ok) kornblanding. Smag til med salt, peber og evt. mere basilikum og oregano.
Anret spinatbladene i bunden af et fladt fad og fordel derefter bygblandingen ovenpå spinatbladene.
Velbekomme.