Tro, håb og fibromyalgi

Pecantærte

 

Pecantærte

 

200 g kogte søde kartofler, skåret i mindre stykker

100 g kokossukker

100 g agavenektar

200 g usødet æblemos (eller æble-pæremos)

0,75 dl. appelsinsaft gerne med revet skal (eller evt. appelsinjuice)

180 g mandelmel

50 g pecannødder

1 dl. fuldkornsboghvedemel eller -rismel

1 dl. havremel

3 spsk. blendede hørfrø

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

1 tsk. vaniljepulver

 

Til formen (en tærteform, diameter ca. 25 cm.) : 1 spsk. kokosolie.

Pynt: 150 g pecannødder

Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor monteret med S-kniv.  Havremel laves ved at blende havregryn i en elektrisk kaffekværn, hørfrøene blendes ligeledes i kaffekværnen. Mandelmel kan også laves ved at kværne hele mandler i kaffekværnen. Dejen blendes med S-kniven. Blend kun til dejen er mixet, undgå at overblende.

Ovnen tændes ved 180 grader.

Formen smørres med kokosolie og dejen fordeles jævnt. Tærten pyntes med pecannødder.

Bages ved 180 grader i 40-45 min.

Serveres med pisket kokosfløde, vegansk vaniljeis eller nice-cream (frossen banan blendet med lidt plantemælk og smagt til med vanilje).