Pecantærte
Pecantærte
200 g kogte søde kartofler, skåret i mindre stykker
100 g kokossukker
100 g agavenektar
200 g usødet æblemos (eller æble-pæremos)
0,75 dl. appelsinsaft gerne med revet skal (eller evt. appelsinjuice)
180 g mandelmel
50 g pecannødder
1 dl. fuldkornsboghvedemel eller -rismel
1 dl. havremel
3 spsk. blendede hørfrø
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljepulver
Til formen (en tærteform, diameter ca. 25 cm.) : 1 spsk. kokosolie.
Pynt: 150 g pecannødder
Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor monteret med S-kniv. Havremel laves ved at blende havregryn i en elektrisk kaffekværn, hørfrøene blendes ligeledes i kaffekværnen. Mandelmel kan også laves ved at kværne hele mandler i kaffekværnen. Dejen blendes med S-kniven. Blend kun til dejen er mixet, undgå at overblende.
Ovnen tændes ved 180 grader.
Formen smørres med kokosolie og dejen fordeles jævnt. Tærten pyntes med pecannødder.
Bages ved 180 grader i 40-45 min.
Serveres med pisket kokosfløde, vegansk vaniljeis eller nice-cream (frossen banan blendet med lidt plantemælk og smagt til med vanilje).