Tro, håb og fibromyalgi

Urtesalt

Urtesalt

 

Urtesalt

 

Du kan selv lave de skønneste urtesalte, det er så enkelt, at man tror, det er løgn.

Pluk krydderurter i haven, skyl dem forsigtigt og ryst eller slyng vandet af. Rens urterne, du skal kun bruge bladene og evt. meget tynde stilke. Kom krydderurterne i foodprocessoren, tilsæt lige så meget god havsalt, som der er krydderurter. Tænd foodprocessoren og findel krydderurterne, til du har en ensartet grøn salt-masse. Vend saltet ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad krydderurtesaltet tørre ved stuetemperatur i 24-48 timer, mens du nyder den skønne duft, som urterne afgiver. Den tørre salt vil hænge sammen, men med en spiseske, som du trykker ned i saltet, kan du mase saltkornene fra hinanden. Kom dit krydderurtesalt på glas og nyd, at du kan bruge dine krydderurter hele vinteren.

Jeg bruger persille, purløg, merian, timian, citrontimian, løvstikke, basilikum og rosmarin til mine salte, og kombinerer dem lidt på kryds og tværs med hinanden. Timian, citrontimian, merian, basilikum og rosmarin giver en dejlig middelhavsinspireret smag og duft til saltet. Persille, purløg, merian og løvstikke er en skøn blanding, som sætter smag på vinterens supper og rodfrugtmos.

Lav selv dine egne yndlingsblandinger og gem lidt af sommerens magi på glas.