Tro, håb og fibromyalgi

Vegansk koldskål

 

Vegansk koldskål

 

Kan man lave koldskål uden kærnemælk og uden æg? Ja, det kan man faktisk, og det bliver en rigtig lækker koldskål. Den er perfekt her i sommervarmen, og den er så let at røre sammen, at der ikke er nogen undskyldning for at købe de færdiglavede af slagsen.

Jeg går i en stor bue udenom kammerjunkere, for jeg har altid hadet krummer i min koldskål - og kammerjunkere lavet af hvidt hvedemel, hvidt sukker, margarine og tilsætningsstoffer, ingredienser, som ikke længere har plads i min kost, er forlængst skiftet ud med bær, frugt og granola.

 

500 g. sojayoghurt naturel

½ - 1 dl. sødemiddel (sukrin, sukrin gold, kokossukker, ahornsirup eller agavesirup)

Saft og revet skal af ½ citron

1 tsk. vaniljepulver

750 g. soja- eller mandelmælk

 

Rør sojayoghurt med ½ dl. af det valgte sødemiddel (jeg blander ofte de forskellige sødemidler, da jeg synes, at især sødemidlerne med stevia smager for meget igennem, hvis de bruges alene, men brugt sammen med andre sødemidler fungerer de fint). Rør derefter citronsaft og –skal samt vaniljepulver i yoghurten.

Rør plantemælken i yoghurten. Ønskes en tyndere koldskål kan mere mælk tilsættes.

Smag til med mere sødemiddel, hvis det ønskes.

Serveres med friske bær, frisk udskåret frugt og/eller granola.