Chokoladesmåkager med kokos
Chokoladesmåkager med kokos ca. 35-40 stk.
Veganske og glutenfri
Disse skønne småkager er hurtigt lavet - dejen skal kun lige samles, formes og bages. Og så smager de fantastisk, kombinationen af peanutbutter, chokolade og kokos er et perfekt match.
100 g. peanutbutter
50 g. kokosolie
70 g. kokossirup eller mørk agavesirup
60g. fuldkornsrismel
40 g. fuldkornsboghvedemel
40 g. kokosmel
40 g. mandelmel
18 g. kakao
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
Til dejen æltes alle ingredienser hurtigt sammen. Når dejen hænger sammen, deles den i 2, og der rulles 2 tynde dejruller, ca. 40 cm. lange. Hver dejrulle deles i ca. 20 stk., som rulles i håndfladerne til kugler. Hver kugle sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Kuglerne trykkes flade (kan evt. trykkes flade med en gaffel dyppet i vand, hvis man ønsker et fint rillemønster på overfalden).
Bages ved 220 grader i ca. 8-9 minutter.
Afkøles på bagerist.
De kolde kager opbevares i lukkede dåser ved stuetemperatur.