Gulerodskage med pærecreme
Gulerodskage med pærecreme
Gulerodskage med flødeostecreme er en klassiker. Denne gulerodskage smager fuldt ud lige så godt, men den er lavet med fuldkornsmel og dekoreret med den lækreste pærecreme lavet af kogte pærer og cashewnødder. Den er allerede en klassiker her i huset.
1½ spsk. hørfrø
0,75 dl. vand
285 g. gulerødder
35 g. fintrevet æble
50 g. sojayoghurt naturel
0,75 dl. appelsinsaft med skal
120 g. mørk agavesirup
25 g. olivenolie
175 g. fuldkornsspeltmel
75 g. fuldkornsboghvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
35 g. hakkede valnødder
100 g. rosiner
Pærecreme:
2 pærer
1½ tsk. citronsaft
0,75 dl. vand
100 g. cashewnødder
1½ spsk. ahornsirup eller agavesirup
½ tsk, vaniljepulver
Pynt:
25 g. hakkede valnødder
Lav først hørfrøæg ved at male hørfrøene i en kaffekværn og blande dem med 0,75 dl. vand. Rør blandingen grundigt sammen og lad den derefter stå og tykne.
Beklæd en springform (eller en anden form) med bagepapir.
Tænd ovnen på 180 grader og lad den varme op.
Riv gulerødderne, gerne omkring ¼ af dem på det helt fine rivejern. Tilsæt hørfrøæg, fintrevet æble, yoghurt, appelsinsaft, ahorn- eller agavesirup samt olivenolie. Rør blandingen godt igennem. Tilsæt mel, hævemidler og krydderier. Rør til det er blandet til en jævn dej.
Tilsæt hakkede valnødder og rosiner, og bland dem i dejen uden at røre for meget.
Fordel dejen i springformen. Sørg for at dykke rosinerne med under dejoverfladen, så der ikke er rosiner oppe i overfladen (de bliver hårde og kedelige, når de bages).
Bag kagen ca. 40 – 45 minutter ved 180 grader.
Til pærecremen renses pærerne og skæres ud i små tern. Kog pæreternene i vand tilsat citronsaft, indtil de er møre – kogetiden afhænger af, hvor modne pærerne er, men mærk efter med en gaffel eller en spids kniv.
Cashewnødderne kværnes i en kaffekværn til helt fint mel.
Når pærerne er kogt, blendes de sammen med cashewnøddemelet og ahorn- eller agavesirup til en jævn creme. Til sidst røres vaniljepulver i.
Smør pærecremen på den afkølede kage og pynt med hakkede valnødder.
Velbekomme!
OBS - pærecremen kan selvfølgelig anvendes til mange andre kager og desserter.