Tro, håb og fibromyalgi

Hyldeblomstvafler

 

Hyldeblomstvafler

 

Lækre vafler med duft og smag af hyldeblomst, perfekt nydelse en sommeraften på terrassen. De skønne, duftende hyldeblomster kan andet end bare blive til hyldeblomstdrik. Her har jeg bagt dem med ind i vafler, og for at forstærke smagen af hyldeblomst har jeg også brugt lidt ufortyndet hyldeblomstdrik. 

 

1 moden banan

1 dl. plantemælk

0,75 dl. hyldeblomstdrik, ufortyndet

1,25 dl. vand

50 g havregryn

150 g. fuldkornsspeltmel

50 g mandelmel

2 spsk. ahornsirup

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

1 knivspids salt

7 skærme hyldeblomster

 

Blend bananen med plantemælk, hyldeblomstdrik og vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt. Hyldeblomsterne klippes af skærmene, så det kun er blomsterne og de allerfineste små stilke, der bruges, de grove stilke kasseres. Det kan synes af meget med hele 7 skærme, men der skal noget til for, at man kan fornemme smagen af hyldeblomst. Rør evt. blomsterne i dejen i flere omgange, og sørg for, at alle blomster er kommet med i dejmassen.

Lad dejen stå og sunde sig lidt, mens vaffeljernet varmer op.

Bag vaflerne og nyd dem med jordbær og plantebaseret is eller plantebaseret flødeskum.

Jeg bagte mine vafler som lidt små belgiske vafler, de kan selvfølgelig også bages som almindelige hjerteformede vafler.

TIP: når hyldeblomstsæsonen er slut, kan vaflerne selvfølgelig laves uden hyldeblomster, og hyldeblomstsaften kan erstattes af plantemælk eller evt. friskpresset appelsinsaft med lidt fintrevet appelsinskal. Dejen kan så evt. tilsættes lidt kardemomme eller kanel. Sådanne mere almindelige vafler er gode til både brunch, eftermiddagshygge og dessert.