Blomkålssuppe
Blomkålssuppe
Dejlig cremet og blid suppe, som fylder og varmer på kolde vinterdage.
1 lille blomkål (ca. 500 g renset blomkål)
2 persillerødder (ca. 250 g)
2 stilke bladselleri
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. grøntsagsbouillon
1 liter vand
2 dl. cashewmælk (eller anden plantemælk)
2 spsk. tørret persille
1 tsk. tørret basilikum
Salt
Friskkværnet peber
Rens og skær blomkål, persillerødder og bladselleri ud i mindre stykker. Hak løg og hvidløg. Kom grøntsagerne i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og vand. Lad det koge i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre. Tilsæt cashewmælken og blend med en stavblender til en jævn og cremet suppet.
Smag til med persille, basilikum, salt og peber – vær forsigtig med saltet, for suppen indeholder allerede en hel del salt fra grøntsagsbouillonen.
TIP: ønskes en mere mættende suppe kan den serveres med kogt, sort quinoa eller sorte belugalinser, som begge vil tilføje gode proteiner.