Grøntsagsfad med gulerod, porre, pastinak og broccoli
Grøntsagsfad med gulerod, porre, pastinak og broccoli
Inspireret af et dejligt grøntsagsfad serveret hos gode venner kommer her min fortolkning af retten. Grøntsagsfadet er lækkert tilbehør til næsten hvad som helst.
2 store gulerødder
1½ porre
1 stor pastinak
½ broccoli
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. hvidløgsgranulat
1 tsk. tørret rosmarin
½ tsk. urtesalt
En smule friskkværnet peber
Opvarm ovnen til 200 grader.
Skær gulerødder, porre og pastinak ud i tændstikstore bjælker. Placer grøntsagsbjælkerne i et ovnfast fad. Hæld 1 spsk. olivenolie, ½ tsk. hvidløgsgranulat, rosmarin, urtesalt og friskkværnet pebet over og fordel det i grøntsagerne.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter. Mens fadet er i ovnen, deles broccolien i fine buketter. Broccolistænglen skæres ud i bjælker som de øvrige grøntsager. Hæld ½ spsk. olivenolie og ½ tsk. hvidløgsgranulat over broccolien og fordel det.
Efter 20 minutter tages fadet ud af ovnen, der røres i grøntsagerne, hvorefter broccolien fordeles hen over. Sæt igen fadet i ovnen og bag grøntsagerne yderligere 20 minutter.
Velbekomme.