Tro, håb og fibromyalgi

Broccolisalat

 

Broccolisalat

 

En gang i 1990'erne smagte jeg for første gang den skønne broccolisalat med sur-sød mayonaise-dressing og salt bacon. Det var virkelig en smagskombination made in heaven - men lavet på Miracle-whip og masser af sukker måtte salaten igennem flere justeringer efterhånden, som min kost gradvist ændrede sig mod det sundere. Nu har jeg så igen justeret, og justeret rigtig meget, så det er blevet til en plantebaseret version. Dressingen er lavet på en base af neutral sojayoghurt, som nu fås i en økologisk variant uden tilsat sukker, det raffinerede sukker er erstattet af det mere næringsrige ahornsirup, og det salte og sprøde finish på salaten kommer ikke længere fra bacon men fra saltmandler. Også rosinerne er blevet udskiftet, jeg har valgt de smukke røde tranebær, som, jeg synes, klæder salaten meget bedre, og jeg har samtidig valgt at tilsætte lidt æble og lidt bladselleri, som også løfter salaten op i en klasse for sig.

Salaten har den fordel, at den bliver bedre af at trække lidt, inden den serveres, så den kan med fordel laves i god tid. Det er noget, vi fibromyalgi-ramte virkelig sætter pris på. Vent med at pynte med saltmandlerne, til salaten skal serveres (og saltmandlerne kan sagtens laves flere dage i forvejen, faren er dog bare, at de bliver spist, inden de skal bruges til salaten).

  

2½ dl. sojayoghurt naturel

1½ spsk. citronbalsamico

2½ spsk. ahornsirup

Salt, peber

 

1 rødløg, hakket

1 æble, skåret i små tern

2 stilke bladselleri, skåret i bittesmå tern

2 dl. tørrede tranebær

1½ dl. solsikkekerner

1 bdt. broccoli

150 g. saltmandler - se opskrift her: https://www.trohåbogfib.dk/index.asp?loadContent=375049

 

Rør sojayoghurt med citronbalsamico og ahornsirup. Smag til med salt og peber.

Tilsæt rødløg, æble, bladselleri, tranebær og solsikkekerner, og rør godt.

Skær broccolibuketterne i små stykker, og vend dem i salaten. Rens broccolistilken og riv det friskeste af den på et rivejern. Rør også den revne broccoli i salaten.

Stil salaten køligt og lad den trække mindst ½ time før servering.

Inden servering pyntes med en fjerdedel af saltmandlerne, resten serveres i en skål for sig.

Velbekomme!